Tuesday, November 30, 2010

Documentaire - Men of the Cloth 2010

MEN OF THE CLOTH gives us a window into the past, present and future of custom tailoring, a craft whose roots are in the Italian Renaissance but whose branches extend from small towns in the Apennine Mountains of Italy and the outskirts of Palermo, Sicily, all the way to New York's Madison Avenue and the suburbs of Philadelphia.

Master tailors Nino Corvato and Checchino Fonticoli acquired their old World tailoring skills while working as young apprentices in local tailor shops. After they finished their apprenticeships, however, neither one was satisfied with the local opportunities available as independent tailors.



MEN OF THE CLOTH develops dramatic tension by initially focusing on the love and devotion these tailors have for their craft, and subsequently by exploring the different crossroads and career paths taken by Nino and Checchino. Until recently, Joe Centofanti, a 90-year-old master tailor in Pennsylvania facing retirement, foreshadowed the dilemma that Nino faces -- working for a lifetime to perfect a craft yet having no one to succeed him. Now Joe has unexpectedly acquired an apprentice, thereby refuting the prevailing trend in his trade, albeit in a small way.

O'Mast - Traditional Neapolitan tailoring

De trailer van O'Mast, een documentaire over traditionele Napolitaanse kleermakers is klaar. De gehele film wordt nog ge-edit, en ik weet zeker dat er tzt voor het eindresultaat veel belangstelling van jullie zal zijn. Tot die tijd, geduld!

Hieronder al te zien bij wijze van teaser, de trailer

Friday, November 26, 2010

De nieuwe MacBook Air

De volgende MacBook-generatie:



Een mobiel apparaat hoort licht en dun te zijn en moet tegen een stootje kunnen. Natuurlijk moet het ook snel en direct gebruiksklaar zijn en een batterij hebben die genoeg stroom levert om jouw tempo bij te houden. Een draaiende harde schijf, een optische eenheid en onnodige onderdelen zijn uit den boze. iPad voldoet aan al die criteria. En nu kunnen we dat ook zeggen van de best draagbare Apple notebook ooit: MacBook Air.



MacBook Air heeft al vaker de primeur gehad van nieuwe Mac-functionaliteit. En nu is het alweer zover: flash-opslag. Niet als optie, maar standaard. Sterker nog, het hele ontwerp van MacBook Air draait om de flash-opslag. Maar natuurlijk niet op de geijkte manier. Flash-opslag zit normaal gesproken in een onderdeel dat net zo groot is als een traditionele harde schijf. En dat terwijl de flash-chips zelf maar een klein stukje van dat onderdeel in beslag nemen. Als je alleen de onderdelen gebruikt die je echt nodig hebt — de flash-chips — en de rest weglaat, heb je ineens 90 procent meer ruimte. En zo blijft er meer plaats over voor andere belangrijke zaken, zoals een grotere batterij. Op die manier kun je een notebook maken die bijna niks weegt en die urenlang doorgaat, zonder bijladen. Dat noemen wij nou echt mobiel.

Thursday, November 25, 2010

Art of Craftsmanship : Berluti

Berluti is a company that manufactures and retails a very exclusive luxury brand of shoes and boots solely for men. It is known for its unique leather finishing. It also makes and sells a line of leather goods such as belts, bags, and wallets with similar finish.
It is based in Paris on the rue Marbeuf. It was founded in 1895 by Italian Alessandro Berluti and is now helmed by his descendant, Olga Berluti. The LVMH group acquired Berluti in 1993. The brand has very limited distribution- in the US it can only be found at their New York store and five select Barneys New York locations, while in Europe it is limited to eight Berluti boutiques.

Past clients include Elizabeth Arden, Robert De Niro, Andy Warhol, and Gérard Depardieu.


Monday, November 22, 2010

Quality-Shop: Taylor of old Bond Street

Sinds kort nieuw in het assortiment van www.quality-shop.nl/




Taylor of old Bond Street is een familiebedrijf dat zich sinds de oprichting in 1854 heeft gespecialiseerd in het maken van 's werelds beste scheer- en verzorgingsproducten.








Met de december feestdagen voor de deur weet ik wel weer een aantal zaken voor op de verlanglijstjes. Voor de "nat scheerders" een absolute must voor in de badkamer! De scheerset is goed te combineren met de mesjes van Gilette.



Beyond Conspiracy - Kennedy assassination

In memorian: John F. Kennedy

Vandaag, 47 jaar geleden, de moord van de 20e eeuw!








...Rest in Peace...

Timeline: Zenith - Since 1865

Friday, November 19, 2010

In the Spotlight: Piper-Heidsieck

Extravaganza since 1785:

Piper-Heidsieck is een champagne huis uit Frankrijk, opgericht door Florens-Louis Heidsieck op 16 juli 1785 in Reims. De naam Heidsieck werd gecombineerd met de naam Piper in oktober 1839. Sinds het najaar van 1990, behoort Piper-Heidsieck tot de Rémy Cointreau groep.

 

Piper-Heidsieck maakt op dit moment zes verschillende champagnes:
  • Cuvée Brut (non-vintage) (Composition: 55% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 30% Pinot Meunier.)
  • Rosé Sauvage (non-vintage) (Composition: 45% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 40% Pinot Meunier.)  
  • Cuvée Sublime (non-vintage) A demi-sec champagne. (Composition: 55% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 30% Pinot Meunier.)
  • Brut Divin (non-vintage) A blanc-de-blanc champagne. (Composition: 100% Chardonnay.)
  • Brut (Vintage 1998) (vintage) A special release from a year considered exceptional by Piper-Heidsieck.(Composition: 55% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 30% Pinot Meunier.)
  • Cuvée Rare (vintage) (Composition: 35% Pinot Noir, 65% Chardonnay.)
Piper-Heidsieck heeft zelf geen enkele wijngaard in bezit maar maakt gebruik van 60 verschillende wijgaarden uit de streek voor de vervaardiging van haar champagnes.

Tuesday, November 16, 2010

Uit de oude doos: Pierre Corthay in 1996

In Parijs, op een steenworp afstand van de Place Vendome, bevind zich in een hoekje van de Rue Volney het atelier van meesterschoenmaker Pierre Corthay. Hier worden zeer bijzondere en exclusieve meesterwerkjes vervaardigd, zowel “bespoke” als “ready to wear”.

In 1979, op 16 jarige leeftijd start Pierre Corthay een 6 jarige opleiding tot meesterschoenmaker om in 1984 te gaan werken bij John Lobb in Parijs. Hier verfijnt en perfectioneert hij de specifieke technieken die nodig zijn om de perfecte schoen te creëren. Al in 1985 krijgt hij de kans om op uitnodiging van “Berluti”, de plaats in te nemen van de senior schoenmaker die na een jaar met pensioen gaat. Na 5 jaar bij dit befaamde atelier besluit hij in 1990 de sprong in het diepe te wagen en opent hij zijn eigen werkplaats. In het begin worden er alleen bespoke schoenen gemaakt en het is pas 11 jaar later – in 2001 – dat er een “prêt-à-porter” lijn werd toegevoegd.

In dit filmpje uit 1996 was Pierre Corthay dus nog niet bekend vanwege zijn befaamde creaties:

In the Spotlight: Van Overeem Van Wissen

Van Overeem van Wissen Herenmode (VOVW) in Maastricht staat niet stil en heeft haar eigen label samengesteld. Zorgvuldige selectie uit de mooiste materialen alsmede passie en vakkennis maakten het de beste ateliers mogelijk deze totaalcollectie tot stand te brengen. De klasse, stijl en vakmanschap die u van VOVW gewend bent, vindt u ook weer terug bij de diverse gerenommeerde topmerken die uiteraard deel blijven uitmaken van de collectie.

Op zondag 26 september werd de totale wintercollectie aan het publiek voorgesteld tijdens een speciale preview.


Geschiedenis:
Harold van Wissen en Mark van Overeem begonnen in 1998 in de Maastrichtse Stationsstraat een gespecialiseerde herenmode zaak met een duidelijke visie over service, stijl en kwaliteit. Kleding op het hoogste niveau voor de man die hoge eisen stelt aan zijn garderobe en overal en altijd goed voor de dag wil komen. Harold en Mark gingen voor een totaalconcept, van ondermode tot en met stropdas, sokken en schoenen. In 2008 opende beide heren hun tweede winkel in de Havensraat, midden in het centrum van Maastricht.

Speciale Albert Thurston Bretels

Shoes & Shirts in Maastricht heeft een wel zeer bijzondere primeur in haar collectie bretellen: tweehonderd jaar oud leder verwerkt aan de bretels van Albert Thurston.

Het jaar 1786, een zeilschip genaamd de “Metta Catharina” is onderweg van St.Petersburg naar het Middellandse Zeegebied en vergaat voor de kust van Plymouth in een vliegende storm. Aan boord bevindt zich o.a. een lading rendier leder.

Doordat de lading van het scheepswrak bedekt werd onder een zware laag modder, ontstond de ideale afsluiting voor de conservering van het leder. Onderzoek na berging van het wrak heeft aangetoond dat het hier leder betreft gelooid op de traditionele Russische wijze met wilgenschors en berkenolie en daarna met de hand voorzien van de karakteristieke diagonale grainprint.De zijden bretels zijn ook geweven in het diagonale patroon met een afbeelding van het “Brigantine” en het jaartal 1786.



U moet er wel snel bij zijn want deze bretels zijn slechts beschikbaar in een beperkte oplage.

Kijk ook eens op:
www.shoesandshirts.nl
www.albertthurston.com

Monday, November 01, 2010

A Tale of two Shoes:

Het verhaal is verteld:

Zo kwamen deze schoenen enkele weken geleden bij mij binnen ...

... en zo worden ze morgen weer aan de rechtmatige eigenaar afgeleverd ...
...THE END...

A Tale of two Shoes: DEEL II

Waar ik in het vorige deel begonnen ben met de reanimatie van de rechterschoen van een paar "Vero Cuoio's - made in Italy", Ga ik in dit deel verder met het linker exemplaar en het finishen van het totale paar. Wat niet zal gebeuren dit keer, is een verzoling en het plaatsen van nieuwe hakken. Maybe later!

De linkerneus nog duidelijk "under construction"...


De kantenstift van TRT is ook hard nodig...



Na de Saphir shampoo gaan we aan de slag volgens het "The Royal Treatment" stappenplan voor suede...
Eerst het suede geheel afborstelen met het zilverzand blokje.Vervolgens met de natuurrubber borstel deze stap herhalen. Glimmende plekjes kun je zacht opruwwen met een klein stukje natuurrubber...


Losgekomen vuil borstel je nu af met de messing/nylonharen borstel. Spuit de schoenen dan in met "Imperméabilisant Superieur" en verdeel de emulsie gelijkmatig met de messingborstel...


Als alles weer droog is kun je de schoen nogmaals zachtjes met de messingborstel napoetsen...



Met de kantenstift(Finition Lisse Superieur) kleur je de zijkant van de hak en de zool.



Volslagen zinloos heb ik ook even de loopzool meegenomen ...
De voorkant van de neus ziet er al ietsje beter uit na behandeling met de kantenstift...


Nu is het tijd om het leer te revitaliseren met beewax...

De neus na beewax zonder uitpoetsen...

De neus na beewax ná uitpoetsen...


De broquering wordt netjes met een priem bijgewerkt. Het oude vuil en vet verdwijnt, het patroon verschijnt...

Tot slot met kleurcreme en kleurwax de beide schoenen met een spit and shine techniek poetsen...

De hakken en neuzen zijn herboren...


Het resultaat mag er zijn...




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...